Domare

Domare på Åland

Domarklubben (ÅFD) är taket för de åländska domarna på Åland. Domarklubben är medlem i Ålands Fotbollförbund och föreningarna har ett nära samarbete. Styrelsen ansvarar för den löpande verksamheten inom domarklubben och är länken mellan domarna och förbundet. ÅFD arbetar och driver meningsfulla och dagsaktuella frågor för domarna samt arbetar för att upprätthålla en god sammanhållning bland domarna.

Kontaktuppgifter ÅFD

Ordförande: Daniel Melander                

Medlem: Peter Sjöblom            

Medlem: Josef Fagerholm 

Medlem: Nicolae Cepeha

Tillsättare av domare

Josef Fagerholm 

Domare till seriematcher

På respektive lags TASO-sida ses vilken/vilka domare som tillsatts. Logga in här: T A S O

Regeländringar 2017

Hemmalagen

Hemmalaget ska kontakta huvuddomare (eller ersättare om byte skett) tre dagar innan match, för att stämma av matchdatum, tid och plats per e-post eller telefon. Viktigt att få kontakt! Om domare saknas helt, kontakta Josef Fagerholm (0457-3749766) omgående.
Huvuddomarens uppgift att ta kontakt med eventuella assisterande.

Domare

Tillsatt domare ansvarar själv för ersättare vid förhinder! Kontrollera speldatum, tid och spelplats noggrant och meddela vid felaktigheter.

Träningsmatcher - för lag 13 år och äldre

Lagen som är 13 år eller äldre lägger in sina träningsmatcher i TASO, senast 14 dagar innan match, för att få hjälp med domartillsättning.

Om oplanerade matcher uppstår med kortare framförhållning, måste lagen ta eget ansvar för att tillsätta domare.

Upplands Fotbollförbund

Hantering av domarrapporten (spelarförteckningen) för matcher mellan lag från Uppland och lag från Åland.

Matcher på Åland

  • Upplandslag tar med utskriven spelarförteckningen från FOGIS och ger till den åländska domaren.
  • De åländska lagen skriver ut sin spelarförteckning i vårat system (TASO) och ger till domaren. (3 ex; domaren, motståndarlaget och ett ex behålls i det egna laget).
  • Det åländska hemmalaget rapporterar resultatet via sms (+46 73 0126 126) till UFF som tidigare direkt efter matchen.
  • Efter matchen skickar den åländska domaren det svenska och åländska lagets spelarförteckning med resultat, noterade målskyttar och ev. varningar/utvisningar till UFF och ÅFF, genom att skanna in eller fotografera spelarförteckning (mobilkamera) och skickar det elektroniskt till domare@upplandsff.se och fotboll@idrott.ax, senast 48 timmar efter aktuell match.

Matcher i Uppland

  • De åländska lagen skriver ut sin spelarförteckning i vårat system (TASO) och ger till domaren (3 ex; domaren, motståndarlaget och ett ex behålls i det egna laget).
  • Denna lista skickar domaren till Upplands FF.