Vinterserien startar

Inkommande helg spelas den första omgången av Vinterserien för barn födda 2010 - 2014.
62 lag är anmälda och 95 matcher kommer att spelas; på lördag mellan 9:20 - 17:00 och på söndag mellan 9:00 - 16:40. Platsen är Ålands Idrottscenter (Godby).

Vinterserien spelas i idrottshallar och i turneringsform där vi koncentrerar matcher till fyra helger. Resultaten från matcherna registreras inte eftersom vi strävar efter att alla skall få vara med och spela boll och fokus ligger på utveckling. 
Ålands Fotbollförbund anordnar detta tillsammans med föreningarna.

Kom också ihåg följande:
Som ”domare” fungerar en spelledare som fått utbildning enligt Finlands Bollförbunds normer. Spelledaren tar sina första steg på domarstigen, hen är precis som spelarna i dessa matcher orutinerad. Vi fungerar i den så kallade "lekvärlden", där fotboll i första hand skall vara roligt för såväl spelare som spelledare. Samtliga på planen vill njuta av vårt kära spel, vår gemensamma hobby; fotboll!
Alla på plan försöker göra sitt bästa och förtjänar arbetsro. Det är önskvärt att publik och lagledare hejar på och uppmuntrar spelarna. Det är absolut inte okej att skälla på, ropa till eller på något sätt uppträda på ett osportsligt sätt gentemot spelarna eller spelledaren.
Vi har alla ett gemensamt ansvar att se till att denna tillställning blir lyckad och att det råder en god anda bland samtliga deltagare. Låt oss tillsammans göra vårt bästa för att alla skall trivas såsom på, som utanför planen!

Detaljerat spelschema >>>