Ny ordförande vald för året 2022 - första kvinnan på denna post

ÅFF valde under höstmötet 12.10.2021 enhälligt Heidi Kullberg till sin nya ordförande för året 2022. Heidi ersätter Christer ’’Krille’’ Mattsson, som förtjänstfullt lett ÅFF:s styrelse under de senaste sju åren.

Heidi är den nuvarande styrelsens viceordförande där hon representerat Ålands fotbolldomare. Hon har en lång bakgrund från handbollen och fungerar även som finska handbollsförbundet disciplinära chef.

’’För mig betyder idrott ett sammanhang, glädje och en möjlighet att utvecklas på den nivå man önskar. Jag har själv som barn blivit skjutsad, tränad och påhejad av vuxna som valt att lägga sin tid på att ge barn en rolig hobby’’ säger Heidi. ’’Jag vill gärna dra ett strå till stacken för att så många som möjligt får känna samma glädje av idrotten som jag har gjort och ännu gör’’.

’’Efter en lång pandemi har vi lärt oss att inte ta något för givet, och jag tror att många återvänder till planen och föreningsarbetet med en ny iver. Efter revideringen av idrottens stödsystem ser ÅFF:s roll lite annorlunda ut, och jag ser fram emot att arbeta med föreningarna med att identifiera vad man önskar från ÅFF och hur vi bäst kan uppfylla detta behov.’’ avslutar Heidi, som tar över stafettpinnen 1.1.2022.

För med information;

Heidi Kullberg, +358 504 11 71 88
Daniela Haglund, sportchef 018 - 16856

(Bilden är tagen av Marcus Boman)