Domarutbildning för tjejer/kvinnor - INSTÄLLD!

Vi vill ha fler tjejer/kvinnor som dömer fotboll! Därför gör vi nu en satsning och erbjuder en specialinriktad domarutbildning för kanske just dig!

Utbildningen är ämnad enbart för tjejer/kvinnor och är en del av Ålands Idrotts jämställdhetsprojekt där målet är att män och kvinnor skall ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen. Även övriga träffar kommer att ordnas i framtiden enbart för denna grupp. 

Som domare får du en bra ledarutbildning, du håller dig i fysisk form och får utvecklas som människa, du får spänning i livet, du blir kvar i fotbollsfamiljen och tjänar en extra slant.

Du kommer att träffa många nya kollegor och förhoppningsvis få nya vänner.
Det krävs ingen förkunskap utan du är välkommen så länge du är intresserad och vill döma fotboll. 

Du kan också genom ditt dömande få en chans att resa och se världen! Efter avlagd grundkurs, regelprov och löptest ligger vägen öppen för domarkarriären ända till de stora ligorna och mästerskapen för den som vill prova om vingarna bär så långt!

Grundkursens fokus ligger på spelreglerna samt domarens uppgifter före, under och efter match. Kursen vänder sig till dig som vill börja döma seriematcher från 12 år och uppåt. Även en praktisk planskolning ingår. I ett senare skede dömer man en sin första match med en domarcoach som stöd.

För vem: för alla intresserade tjejer/kvinnor, från 14 år och äldre

Var: Idrottens hus, ÅFF, Östra Esplanadgatan 7, 22100 Mariehamn

Datum/tid: 20.3 kl 10-18 och 21.3 kl 10-14

Kursledare: Mattias Gestranius, Ivana Zukovski, Heidi Kullberg

Anmälan: senast den 14.3 till domaransvarig Mattias Gestranius på Ålands Fotbollförbund (ÅFF) per e-post >>>

Kostnad: gratis!

VÄLKOMNA!