Ålands distriktslag P02 på sjunde plats i Nyköpings Vårcup

ÅFF:s distriktslag P02 deltog i Nyköpings Vårcup, som spelades den 11-13 mars. Cupen visade sig hålla mycket hög kvalitet. ÅFF slutade 4:a av 5 lag i gruppspelet. ÅFF inledde med en förlust med 0-3 mot starka Stångebro United från Linköping. Stångebro, som vann gruppspelet, anses som Östergötlands bästa P02 lag. ÅFF revanscherade sig i följande match genom att vinna klart med 6-0 mot IFK Nyköping, som var en av arrangörsföreningarna av cupen.

Lagets tredje match slutade med förlust mot AIK P02U. Förlustsiffrorna i den jämna matchen skrevs till 1-2. Ännu i sista gruppspelsmatchen hade ÅFF möjlighet att placera sig 2:a i den jämna gruppen och därmed nå semifinal. Även om ÅFF började bra slutade matchen mot IF Stockholms Fotbollsakademi med en 0-3 förlust och ÅFF slutade därmed 4:a i gruppen.

ÅFF vann sedan relativt enkelt matchen om 7:e plats mot det 4:e laget i turneringens andra grupp, EPS från Finland.

Det är värt att notera, att Stångebro United och IF Stockholms Fotbollsakademi vann sina respektive semifinaler och möttes final. I finalen var IF Stockholms Fotbollsakademi vassast och vann slutligen med 3-1.

Cupen erbjöd mycket bra motstånd och har givit ÅFFs spelare ytterligare erfarenheter och utbildning. I cupen deltog 10 lag.