Dags för efterlängtade Island Games!

Tidigt i morgon, fredag, åker Öspelstruppen till Gotland.

Som i de senaste Öspelen på Jersey 2015, deltar 11 lag i damturneringen och 16 lag i herrturneringen. 2015 vann damerna silver och herrarna slutade på nionde plats.

Det är ett revanschsuget damlag som åker till Gotland. Laget är i stort sett det samma som till Jersey 2015, förutom Hanna Måsabacka, Olivia Mattsson och Ann-Sofie Gripenberg som för första gången får spela för Åland i detta sammanhang, samt Lisa Klingberg som senast var med på Isle of Wight 2011. Anna Mattsson (IFK Mariehamn) har tyvärr tvingats ge återbud på grund av skada och hon ersätts av Wilma Sandvik (IFK Mariehamn).

Lagets yngsta spelare Ann-Sofie:

 - Jag ser framemot att spela igen med mina tidigare lagkompisar och träffa nya människor och nya kulturer och hela upplevelsen i sig samt att vara med i en internationell turnering med olika öar och kunna stolt få representera sin egen ö. Lagmässigt hoppas jag att vi kommer att slåss om medaljerna och individuellt så vill jag få så många matcher som möjligt o prestera på topp. Och jag förväntar mig en fantastisk turnering med minnen för livet.

I gruppspelet i damturneringen möter åländskorna Western Isles, Isle of Man och Ynys Môn.

- I'm very excited by the potential in this group. A lot of players are coming from different environments but the energy, quality and togetherness they have shown in our training sessions has been inspiring. Knowing this I believe the conditions are perfect for a successful Island Games performance, säger Gary Williams som leder damlaget tillsammans med André Måsabacka.

I herrtruppen är det endast en handfull spelare som var med på Jersey och som tidigare deltagit överhuvudtaget. Den yngsta spelaren är 17-åriga Conrad Emretsson som till vardags spelar i IK Sirius U17 akademilag.

- Jag ser fram emot en utmaning på en bra seniornivå och jag hoppas på att få bra med speltid och visa upp mig. Vid Öspelsträningarna/matcherna inför uttagningarna så konstaterade jag att spelsystemet passar min spelstil. Det ska bli kul att se vad Gotland har att erbjuda och det är en ära att få delta, säger Conrad.

För de åländska herrarna stå Guernsey, Ösel och Shetland Islands som gruppmotståndare.

- Jag tror att det kommer att bli tuffa matcher, men vi kanske kan överraska. Vi fokuserar på vårat eget spel och sedan får vi se hur långt det räcker. Jag ser fram emot denna utmaning, säger Alexandre Semenov som leder herrlaget tillsammans med Stefan Mattsson. 

Följ de båda lagens framgångar via denna länk:

http://islandgames2017results.com/schedule.aspx?SportID=28